fbpx
10 Tellen stilstaan voor kinderen die niet kunnen sporten
~|calendar-o~|font-awesome~|outline

apr 9, 2021

Op woensdag 18 september speelden kinderen in Nederland heel even niet. Onze partner, de stichting Right To Play riep kinderen door het hele land op om even 10 tellen niet te spelen. Hiermee stonden zijn met z’n allen Tien Tellen stil bij alle kinderen in de wereld voor wie spelen niet altijd vanzelfsprekend is. Dit kan verschillende redenen hebben. Armoede, onveilige situaties of omdat ze simpelweg zo beschadigd zijn dat zij niet meer weten hoe dit moet. Wij brengen dit graag onder de aandacht omdat het aansluit bij onze missie; kinderen over de hele wereld in een veilige omgeving te laten sporten.

Ook songwriter en rapper Diggy Dex stond Tien Tellen stil. Hij bezocht samen met Right To Play drie speelplekken.

Wat voor ons het feest compleet en logisch maakte is dat een van deze speelplaatsen onze homebased SV Kampong Voetbal is. Een plaats waar kinderen in alle veiligheid onbekommerd kunnen sporten en spelen. Dit is zeer belangrijk voor hun ontwikkeling, als sporter en als mens. Ook onze coach Rik Schrurs was hierbij aanwezig in zijn rol als Kampong trainer en mocht zelfs een interview geven.

Als Ubuntu Sport werken wij graag samen met deze twee prachtige partners en werken wij mee om hun werk onder de aandacht te brengen. De samenwerking met Right To Play zal de komende maanden meer invulling gaan krijgen dus houd onze website in de gaten voor meer informatie. Wij vragen deze campagne te delen om meer mensen bewust te maken van de kracht van sport en spelen, waar wij allemaal voor staan.

Foto’s van Robert Sanders

Bekijk hier het filmpje met Diggy Dex op Youtube