fbpx

Ubuntu Sport Ambassadeurs

Thomas verhaar

“Al vanaf het begin toen ik hoorde van de filosofie ben ik groot fan. Ik wil na mijn actieve carrière aan de slag als voetbaltrainer. De Ubuntu Sport methode past goed bij mij en ik wil mij zo veel als mogelijk ontwikkelen op dit gebied, zodat ik daar uiteindelijk mijn voordeel mee kan doen als trainer. Ik ben ervan overtuigd dat het uitdragen van Ubuntu naar clubs ervoor zorgt dat ik mij dit eigen ga maken.”

Thomas Verhaar speelde in jeugd bij VOC, Sparta Rotterdam en Willem II. Daarna voetbalde hij van 2010 tot 2013 bij VOC, waarmee hij opklom tot de Hoofdklasse. Hij kwam korte tijd op huurbasis uit voor Houston Dutch Lions. Vervolgens speelde Verhaar vier seizoenen voor Sparta Rotterdam, waarmee hij in 2016 kampioen werd van de Jupiler League. Daarna speelde hij een half jaar voor Ajax Cape Town en in de zomer van 2019 tekende hij een tweejarig contract bij Excelsior Rotterdam. Daarnaast is Thomas trotse ambassadeur van Ubuntu Sport.

Willem Janssen

“‘Ik vind dat er meer ‘Ubuntu’ in de voetballerij nodig is, daarom zet ik mij graag in om mee te werken aan het verspreiden van deze filosofie. Daarnaast helpt het mij ook persoonlijk om mijn ambities voor te toekomst te kunnen verwezenlijken”

Willem Janssen begon zijn voetbalcarrière bij EWC ’46 in Well. Op achtjarige leeftijd mocht hij naar de jeugdopleiding van VVV. Op 20 augustus 2004 maakte hij zijn profdebuut voor de Venlonaren. Willem vertrok daarna naar Roda JC waar hij 4 seizoenen speelde en een transfer verdiende naar FC Twente. Tijdens het seizoen 2013/2014 versterkt hij de selectie van FC Utrecht waar hij de afgelopen 7 jaar uitgroeide tot absoluut boegbeeld en aanvoerder van de club. Met meer dan 450 eredivisie duels een van de meest ervaren spelers in Nederland. Na een kruisband blessure eind 2019 vecht hij zich terug om begin 2021 als leider zijn team naar Europees voetbal probeert te loodsen. Daarnaast is Willem trotse ambassadeur van Ubuntu Sport.

Eva de Goede

“In de Ubuntu filosofie zit alles waar ik voor sta als mens en als sporter, daarom hoefde ik niet lang na te denken waarom ik onderdeel wil zijn van dit bedrijf”

Eva debuteerde in Oranje op zeventienjarige leeftijd. Tijdens haar debuutinterland tegen India scoorde ze direct en gaf ze een assist; een mooi begin van een imposante interlandcarrière. Ze won in Peking en Londen olympisch goud, werd wereldkampioen in 2014, won de Champions Trophy en werd Europees kampioen. Na een ijzersterk WK en Champions Trophy in 2018 werd de routinier in dat jaar uitgeroepen tot FIH Player of the Year, een eer die haar in 2019 opnieuw te beurt viel. Eva woont in Amsterdam en speelt bij hockeyclub Amsterdam. Daarnaast is ze trotse ambassadeur van Ubuntu Sport.

Foppe de Haan

“De spelers werken hard, werken samen en hebben plezier, terwijl de trainers niet schreeuwen en alleen maar ondersteunend zijn. Dan leer je echt voetballen.”

De als onderwijzer begonnen voetbaltrainer kreeg landelijke bekendheid als langstzittende en succesvolle trainer bij SC Heerenveen. Ook met Jong Oranje behaalde hij succes, tweemaal leidde hij ze naar de Europese titel. Foppe heeft een unieke kijk op coaching vanuit een nuchtere, humoristische, no-nonsense aanpak.