fbpx

Dank voor het aanvragen van de gratis Pass Advanced coaching opleiding voor één van uw trainers.

De PASS Advanced Coaching opleiding voor 1 van uw trainers gaan we met u inplannen!

De komende dagen ontvang u om de dag een e-mail van ons, in deze e-mails worden worden onderwerpen besproken waar veel hockeyclub bestuurders tegen aanlopen en worden er oplossingen aangedragen. In deze e-mails krijgt u ook de mogelijkheid om een gesprek in te plannen. Dit gesprek is een orientatie gesprek om te kijken of Ubuntu Sport en de PASS Coach Academy u en uw club kunnen helpen bij het bereiken van uw doelstellingen. U kunt ook nu al zelf een gesprek inplannen om te kijken of Ubuntu Sport u en uw club verder kan helpen.

Christiaan Hageraats en Herman Hazewinkel

Ubuntu Sport Kennismaken met Christiaan Hageraats

CHRISTIAAN HAGERAATS

Vivamus ut leo massa. Aliquam erat volutpat. Integer quis placerat mi. Cras pretium a ligula at mattis. Nulla sit amet porttitor leo. Praesent a dapibus ante, eu aliquet ipsum. Sed sollicitudin commodo laoreet.

Ubuntu Sport Kennismaken met Herman Hazewinkel

HERMAN HAZEWINKEL

Vivamus ut leo massa. Aliquam erat volutpat. Integer quis placerat mi. Cras pretium a ligula at mattis. Nulla sit amet porttitor leo. Praesent a dapibus ante, eu aliquet ipsum. Sed sollicitudin commodo laoreet.

Missie

De missie van Ubuntu Sport is: Wereldwijd een positief sportklimaat stimuleren waarin kinderen zich kunnen ontwikkelen op persoonlijke en sociale vaardigheden, waardoor zij leren het beste uit zichzelf en hun team te halen, binnen en buiten het veld. 

Voor Ubuntu Sport is de impact die gemaakt kan worden belangrijker dan de winst op korte termijn. Ubuntu Sport is gedreven om altijd te kijken op welke manier de meeste impact in de samenleving gemaakt kan worden en hiernaar te handelen.

Door bij te dragen aan deze missie hoopt Ubuntu Sport in Nederland bij te dragen aan het omkeren van de trend dat kinderen op steeds jongere leeftijd stoppen met een teamsport.

 

Visie

De visie van Ubuntu Sport is dat kinderen, en volwassenen net zo goed, zo veel meer van teamsport kunnen leren dan alleen beter leren sporten. Teamsport is een ideale manier om zogenaamde “life skills” te leren waar je de rest van je leven plezier van hebt. Teamsport kan een enorme bijdrage leveren bij de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen en volwassenen. 

Voorbeelden van deze “life skills” zijn samenwerken, feedback geven, elkaar aanspreken, conflicten uitwerken, verwachtingen over elkaar afstemmen, ieders inzet en bijdrage evalueren.

Ubuntu Sport gelooft dat deze vaardigheden ontwikkeld kunnen worden door middel van teamsport en dat deze vaardigheden je de rest van je leven verder kunnen helpen, ook buiten het sportveld.

Strategie

De strategie van Ubuntu Sport is om clubs te begeleiden naar een positief sportklimaat en de club te helpen de gekozen richting te implementeren. Ubuntu Sport gelooft dat de sociaal-emotionele ontwikkeling door middel van een teamsport alleen optimaal gerealiseerd kan worden als er een goede coach met de juiste training en vaardigheden voor een groep staat.

Ubuntu Sport gelooft daarnaast dat trainers en coaches deze sociaal-emotionele vaardigheden alleen optimaal over kunnen brengen op een groep als er op de club waar zij werken een positief sportklimaat heerst en zij voldoende ondersteund worden in het overdragen van sociaal-emotionele vaardigheden. Dit lukt alleen bij een club die duidelijke normen en waarden en doelstellingen heeft geformuleerd en hiernaar probeert te handelen.

Ubuntu Sport kan door middel van de PASS Sports Academy trainers van ieder niveau verder helpen en kan tijdens op de club georganiseerde sportactiviteiten trainers “on the job” verder opleiden in de eigen Sport to Grow aanpak.

CLUBS WAAR UBUTNU SPORT MEE SAMENWERKT