fbpx
BIG NEWS: Ubuntu Sport kondigt met Marco Neuvel nieuwe Academy Director aan
~|calendar-o~|font-awesome~|outline

nov 16, 2023

Met veel trots kondigen wij aan dat wij vanaf 1 oktober 2023 met Marco Neuvel een nieuwe Academy Director hebben. In deze rol wordt Marco eind verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de begeleiding van alle Ubuntu Sport coaches. Daarnaast zal hij de inhoud van onze opleidingen doorontwikkelen en de docenten van de PASS sports coach academy begeleiden en ontwikkelen. Hij neemt hiermee plaats in de directie van Ubuntu Sport. Marco neemt met zijn achtergrond als bewegingswetenschapper en sportpsycholoog precies de kennis mee om coaches de juiste kennis mee te geven. Daarnaast past hij in de cultuur van Ubuntu Sport met zijn open houding en praktijk ervaringen bij o.a. Ajax, KNVB en Koninklijke HFC.

Wij zijn van mening dat met het toevoegen van Marco aan ons bedrijf wij de kwaliteit van onze coaches naar een nog hogere standaard kunnen brengen. Onze klanten en sporters zullen hiervan profiteren. De interne academy is vanaf de start van Ubuntu Sport in 2018 een belangrijk onderdeel geweest van onze filosofie en door de enorme groei een wens van oprichters Herman en Christiaan om deze verder te professionaliseren. Hiermee geven wij jonge sportprofessionals nog meer de kans om zich verder te ontwikkelen en zich klaar te maken voor een baan in de sportwereld.

Dit betekent dat in de nieuwe structuur oprichter Christiaan Hageraats plaats maakt op deze functie. Christiaan zegt daarover: “Vanaf de start van ons bedrijf is het altijd onze missie geweest om zoveel mogelijk impact te maken voor kinderen en volwassen in de hele wereld. Het opleiden van goede sportcoaches is daarin cruciaal. In onze visie is Marco de ideale man om dit te doen. Ik ken Marco inmiddels vele jaren en ben elke keer onder de indruk als hij trainers opleidt. Daarnaast is Marco een fijn en betrouwbare persoon die wij heel goed vinden passen binnen de groei en cultuur van Ubuntu Sport.

Voor Marco zelf betekent het een nieuwe start op bekend terrein. Marco is al sinds jaren hoofddocent van de PASS sports coach academy, wat een onderdeel blijft van Ubuntu Sport. Hij zegt daarover zelf: `Al net na de oprichting van Ubuntu Sport in 2018 kwam ik in contact met Herman en Christiaan. Dat leidde tot de oprichting van PASS Sports Coach Academy in de coronaperiode, waarmee we tot nu toe honderden coaches hebben opgeleid in coaching. Als docenten worden ook meer en meer de sportcoaches van Ubuntu Sport ingezet, die kunnen putten uit hun werk in de praktijk. Ik ben blij nu te kunnen bijdragen aan de kwaliteit van Ubuntu Sport in alle facetten van het sportwerkveld, of dat nu als docent voor PASS, op een school, bij de bso of bij een vereniging is`.