EERSTE RODA ’23 VOETBALKAMP IN SAMENWERKING MET UBUNTU SPORT EEN GROOT SUCCES!
~|calendar-o~|font-awesome~|outline

mei 18, 2021

Trainers opleiden hoe zij een positief sportklimaat in de praktijk brengen en daarmee de ontwikkeling van kinderen stimuleren op sportief, sociaal en motorisch vlak. Dat is wat wij met onze voetbalkampen willen bereiken bij de amateurverenigingen waarmee wij samenwerken. De afgelopen jaren hebben we dit al heel succesvol gedaan bij meerdere clubs en afgelopen meivakantie kwamen daar een aantal nieuwe verenigingen bij
Wij geloven dat onze aanpak clubs helpt om zelf sterker te worden omdat trainers worden opgeleid en begeleid. Daarnaast hebben kinderen heerlijke dagen in de vakantie waarin zij lekker kunnen sporten en vrienden kunnen maken. Wij werken dan ook graag samen met clubs die in onze visie geloven en zelf op een actieve manier bezig zijn met het verbeteren van hun eigen opleiding.

Hiermee komen verenigingen in de kracht van waar ze in onze ogen een belangrijke rol spelen, verenigingen en ontwikkelen.

Afgelopen week kregen wij de kans om voor het eerst samen te werken met RODA ’23 uit Bovenkerk. Een prachtige vereniging waar niet voor niets heel veel mensen voetballen. De liefde voor de bal was overduidelijk bij deze club en de mensen die zich inzetten voor deze club hebben een groot clubhart. Ook hoofdopleidingen Xander Baert was heel nauw betrokken bij de organisatie van het kamp. In samenwerking met onze eigen Rik Schrurs hebben ze 190 kinderen een onvergetelijke ervaring vakantie gegeven.

Xander Baert liet ons het volgende weten:

Het eerste voetbalkamp van RODA’23 in samenwerking met Ubuntu is een groot succes geworden. Ondanks de kou, regen, hagel en slechts af toe een zonnetje, toch alleen maar stralende kinderen en trainers, elke dag opnieuw. Zeer gemotiveerd met elkaar, op tijd en vooral steeds beter je aan de afspraken houden en daardoor meer plezier hebben, dat waren de opvallendste zaken deze 3 dagen. Het RVV (Respect, Vertrouwen en Veiligheid) galmt nog na op het sportpark en de club en dat is wat we voort willen gaan zetten en waar elkaar nog beter in willen maken. Het moet en mag niet uitmaken wie of wat je bent als je de club RODA’23 maar kent, wij gaan RECHT OP ‘t DOEL AF.

In onze visie gaat het opleiden van coaches het verschil maken voor de spelers. De cultuur van de vereniging is daarbij leidend. Bij een mooie vereniging als RODA ’23 is het voor ons geweldig om hier zij aan zij de verdere ontwikkeling van de club te mogen stimuleren. Het enthousiasme bij de club, bij het bestuur, bij de deelnemende trainers en bij de deelnemende kinderen, was voor ons een prachtig om te zien!

Onze dank gaat uit naar o.a. Xander en zijn team en de vele vrijwilligers die dit mogelijk gemaakt hebben.

Op naar hopelijk meer mooie RODA ’23 Voetbalkampen en andere voetbal events.