fbpx

11 december 2019

Buutvrij voor de hele wereld!

Spelen haalt de kracht in kinderen naar boven. Want als je speelt, ben je voor even buutvrij. Van angst, en geweld. Je bent vrij om te zijn wie je wilt. Je leert omgaan met elkaar en omgaan met emoties. Toch is het voor heel veel kinderen in de wereld niet vanzelfsprekend om te spelen. Omdat ze in armoede leven, omdat ze gevlucht zijn voor oorlog, omdat ze moeten werken of omdat ze zo beschadigd zijn dat ze niet meer weten hoe ze moeten spelen. Right To Play is actief in 15 landen in Afrika, Azië en het Midden-Oosten, en zet professionele speelprogramma’s in die bij dragen aan de gezonde ontwikkeling van kinderen en zorgen voor perspectief en plezier. Wekelijks laat Right To Play 1,9 miljoen kinderen spelen en geeft het zo de kracht van spelen door aan ieder kind, over de hele wereld.

Met Ubuntu Sport willen we wereldwijd een positief sportklimaat stimuleren waarin kinderen zich kunnen ontwikkelen op persoonlijke en sociale vaardigheden, waardoor zij leren het beste uit zichzelf en hun team te halen, binnen en buiten het veld. Door de samenwerking met Right To Play kunnen wij ons steentje bijdragen om dit wereldwijd uit te dragen.

De voetbaldagen in Arnhem, Drieberen, Rotterdam en Utrecht dragen het thema: Buutvrij voor de hele wereld. Hiermee willen we de kinderen bekend maken met Right To Play en bewust maken van wat zij doen voor kinderen van over de hele wereld. We beginnen daarom elke kamp met een verhaal van een kind dat dankzij Right To Play kan spelen en zichzelf kan zijn. Dit verhaal zal verteld worden door een vrijwilliger van de organisatie zelf en zal tijdens de verschillende activiteiten ook weer terugkomen. Daarnaast zullen we tijdens de voetbaldagen ook een aantal spellen doen die Right To Play speelt met de kinderen van over heel de wereld. Tot slot is het mogelijk om bij de inschrijving voor de voetbaldagen een donatie te doen van €3,-. Van dit bedrag kan een kind 3 weken lang spelen. Even alle ellende vergeten en gewoon kind zijn. Mocht de inschrijving al afgerond zijn, maar wil je toch doneren? Dan is er tijdens de voetbaldagen de gelegenheid om een donatie te maken.

In Arnhem, Driebergen, Rotterdam en Utrecht gaan we samen spelen voor andere kinderen. Speel je met ons mee?

Klik hier voor de kampen

© 2020 Ubuntu Sport -