1+1=3 Sport

SOCIAAL-EMOTIONELE EN FYSIEKE ONTWIKKELING

1+1=3 sport

1+1=3 Sportdagen

1+1=3 Gymles

1+1=3 sport

Ubuntu Sport biedt in samenwerking met Move a-Head voor scholen een sport- en lesprogramma waarin Sport to Grow centraal staat. Dit staat voor sportieve (fysieke) en persoonlijke (sociaal-emotionele) ontwikkeling. Ons 1+1=3 programma biedt alle groepen de perfecte invulling van de interventie ‘sociaal-emotionele en fysieke ontwikkeling van leerlingen’ van het Nationaal Programma Onderwijs.

Sinds 2008 hebben al meer dan 900 basisschoolgroepen en meer dan 22.000 leerlingen de 1+1=3 lessen gevolgd. Deze zijn nu digitaal beschikbaar en daardoor nog makkelijker door de leerkrachten in te passen in de lessen.

Het programma is ontwikkeld door experts; de digitale klaslessen zijn van Move a-Head, de ontwikkelaars van de sociaal-emotionele 1+1=3 methode en specialist in het integreren van bewegen, leren en presteren. Het sportprogramma is ontwikkeld door Ubuntu Sport; de sportacademie die tot doel heeft met sport de ontwikkeling van ‘Sports & Life Skills’ bij kinderen de stimuleren.

Voor meer informatie kunt u hier de digitale brochure lezen.

Tijdens de lessen wordt er gebruik gemaakt van de afkorting RVV©, deze afkorting staat voor Respect, Vertrouwen en Veiligheid. Het is de basis van de thema’s van ons programma; goed gedrag, goed samenwerken, oplossen van ruzies en het zelfbeeld.

Het lesprogramma bestaat uit 16 lessen en is verdeeld in 4 blokken: een leuke sfeer in de klas, zelf ruzies oplossen, samenwerken en talent ontdekken. Elke blok bestaat uit 3 digitale lessen en een sportles. Bekijk hierboven een snapshot van een digitale les. 

1+1=3 Sportdagen en 1+1=3 Gymles

Ubuntu Sport kan in samenwerking met Move a-Head voor uw school de sportdag organiseren voor de hele school of een losse sportles voor een klas. Ook bij de sportdag of de sportles worden in het programma en door onze trainers de principes van Sport to Grow en RVV© (Respect, Vertrouwen en Veiligheid) toegepast.

Voor sportdagen bij u op school is het mogelijk om alles omtrent de organisatie af te stemmen met Ubuntu Sport. Hierdoor kunt u een volledige voor uw school op maat gemaakte sportdag organiseren met de hulp van de professionals van Ubuntu Sport bij de onderdelen van de sportdag waarvoor u dat nodig acht.

Hebt u interesse in een sportdag of een sportles en wilt u overleggen over de mogelijkheden voor bij u op school? Vul dan onderstaande contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Meer weten over 1+1=3 op uw school?

Waarom 1+1=3 op uw school?

~|line-chart~|font-awesome~|solid

Sport to grow aanpak

De trainers zijn opgeleid door Ubuntu Sport om tijdens de sportactiviteiten coaching te geven om persoonlijke en sociale vaardigheden te ontwikkelen volgens onze Sport to Grow aanpak. Deze draait om het creëren van een positief sportklimaat en sportieve én persoonlijke ontwikkeling.

~|smile-o~|font-awesome~|outline

nationaal programma onderwijs

Ons programma past uitstekend binnen het doelgebied C op de NPO-menukaart: ‘Sociaal-emotionele en fysieke ontwikkeling van leerlingen’ van het Nationaal Programma Onderwijs, opgezet door het ministerie van OCW om vertragingen weg te werken en het  het onderwijs te verbeteren.

~|angellist~|font-awesome~|solid

professionele sportcoaches

De sportcoaches zijn ervaren, gediplomeerd en door ons opgeleid om de Sport to Grow aanpak in de praktijk te brengen. Zij motiveren de leerlingen het beste uit zichzelf te halen. 

~|icon_target~|elegant-themes~|outline

flexibel naar uw wensen

De klaslessen zijn digitaal en daarom goed in te passen in het rooster. In overleg plannen wij de sportlessen. Het is mogelijk om de sportlessen op maat te maken naar de behoefte van uw school.