fbpx
Ubuntu Sport helpt FC Driebergen bij het opleiden en begeleiden van trainers en coaches
~|calendar-o~|font-awesome~|outline

mei 10, 2021

16 april 2021. FC Driebergen blijft zich inzetten om jong en oud te laten sporten, ongeacht de leeftijd, geaardheid, achtergrond of talent. Sporten is goed voor lichamelijke ontwikkeling. Sporten in teamverband is een belangrijke motor voor persoonlijke en sociale ontwikkeling, hoe jonger je ermee begint hoe meer plezier ook op latere leeftijd. Als club willen we ook meer investeren in het begeleiden en beter opleiden van onze eigen trainers en coaches.

Mede daarom is de samenwerking met Ubuntu Sport verlengt. Ubuntu Sport helpt verenigingen om trainers op te leiden volgens de “Sport to Grow” aanpak. Deze is ontwikkeld door ervaren trainers en specialisten uit de pedagogiek en het onderwijs. Plezier en ontwikkeling staan centraal en leiden tot optimale prestaties. Trainers krijgen inspiratie en praktische tips om in hun eigen voetbaltrainingen accenten toe te passen. Ubuntu Sport werk onder andere samen met SV Kampong, USV Hercules, V.O.C. Rotterdam, SML Arnhem en FC Utrecht.

Voorzitter Voetbal Technische Zaken (VTZ) Henk Verberne licht toe: “Er komt voor enthousiaste ouders en startende jonge trainers een opleiding; ze leren hoe ze een training goed kunnen laten verlopen en een goede sfeer kunnen creëren binnen een team. De Ubuntu Sport aanpak zorgt hierbij voor kwaliteit en continuïteit. Als club investeren we hiermee in de ontwikkeling van basisteams. Doelstelling is om voor de zomer 20 extra trainers op te leiden”.

Ook de ambitieuze en gediplomeerde trainers krijgen extra opleidingen. Zij gaan leren hoe je een teamcultuur te bouwt, hoe je veelzijdig bewegen in de praktijk brengt en hoe je het beste uit een teamspeler haalt. Ubuntu Sport verzorgt deze opleidingen “on the job” tijdens trainingen, voetbalkampen, clinics en opleidingsavonden. De extra opleiding voor de ervaren en gediplomeerde trainers geeft ook nog eens recht op een aantal KNVB licentiepunten die de gediplomeerde trainers nodig hebben om hun trainers licentie te kunnen verlengen.

Extra voetbalaanbod tijdens vakanties
Tijdens schoolvakanties gaat Ubuntu Sport FC Driebergen helpen bij het organiseren van voetbalkampen voor de jeugd tijdens schoolvakanties. De eerste daarvan is in de meivakantie, op 6 en 7 mei voor kinderen van 6 tot en met 13 jaar. Voor spelers is dit een prima manier om extra te sporten en voor onze jeugdtrainers om zich verder te ontwikkelen.

Samenwerking met FC Utrecht
Ubuntu Sport werkt nauw samen met en FC Utrecht. Mede hierdoor is er in het najaar van 2020 gestart met de FC Utrecht Voetbalschool en de FC Utrecht Pre Academie in Driebergen. Hier kunnen onze eigen spelers en spelers uit de regio aan deelnemen. Voor spelers is dit een kans om weer iets nieuws te ervaren.

Christiaan Hageraats van Ubuntu Sport: ”we functioneren als sparringpartner van clubs waarmee we samenwerken. Kennis en ervaringen delen is daarbij een belangrijk onderdeel. Daarmee helpen we de clubs om hun jeugdopleiding te versterken op het vlak van het voetbalspel, teamontwikkeling en begeleiding, training en coaching”.