fbpx
V.O.C. & Ubuntu Sport bekrachtigen samenwerking
~|calendar-o~|font-awesome~|outline

apr 9, 2021

De Rotterdamse Cricket- en Voetbalvereeniging V.O.C. en Ubuntu Sport werken al een behoorlijke tijd succesvol samen, deze samenwerking is per heden ook officieel bekrachtigd met een vijfjarig contract. Met deze langdurige samenwerking hebben het ambitieuze V.O.C. en Ubuntu Sport de intentie om het opleiden van trainers volgens de Ubuntu filosofie verder te intensiveren. Daarnaast zal de samenwerking tot uiting komen in de gezamenlijke organisatie van verschillende voetbalkampen en clinics. Binnen de V.O.C. voetbalacademie zal Ubuntu Sport het reeds bestaande ‘woensdagmiddag circuit’ gaan faciliteren en wordt later dit seizoen gestart met extra trainingen op de zondagochtend.

Het eerst volgende evenementen dat op de kalender staat is het V.O.C. Voetbalkamp, dat plaats vindt in de herfstvakantie van 21 t/m 23 oktober en is toegankelijk voor kinderen van 6 t/m 13 jaar.

Sport-to-grow aanpak

Teamsport is bij uitstek geschikt om kinderen spelenderwijs zowel persoonlijk als sociale vaardigheden bij te brengen. Daar zullen zij de rest van hun leven ook buiten de sport profijt van hebben. Dit geldt voor recreatieve sporters, maar ook voor topsporters. Bij Ubuntu Sport trainen wij volgens onze eigen ontwikkelde ‘Sport to Grow’ aanpak, waarin plezier (het creëren van een positief sportklimaat) en ontwikkeling centraal staan en leiden tot optimale prestaties. Zo worden trainers met praktische tips in staat gesteld in hun eigen voetbaltrainingen accenten aan te leggen. Daardoor kunnen zij een plezierige sfeer creëren en bij kinderen bewust de sportieve, persoonlijke en sociale vaardigheden ontwikkelen. Voorbeelden van deze vaardigheden zijn: respectvol met elkaar omgaan, verantwoordelijkheid nemen en samenwerken.