fbpx

Ubuntu Sport Foundation

Alle kinderen de kracht van sport laten ervaren

Maak het verschil en wordt donateur 

De Ubuntu Sport Foundation

De Ubuntu Sport Foundation heeft de missie om sport toegankelijk te maken voor alle kinderen. Elk kind moet de kracht van sport kunnen ervaren in zijn of haar jeugd. Dit komt ten goede aan de gezondheid, het geluk en de ontwikkeling van een kind. Onze stichting richt zich op twee specifieke groepen, voor wie regulier sporten nu niet toegankelijk is.

Ten eerste zijn dit kinderen die opgroeien in gezinnen die leven onder de armoedegrens. Door de bijdrage aan de Ubuntu Sport Foundation worden onze sportactiviteiten toegankelijk voor deze kinderen.

Ten tweede hebben wij het doel om ook kinderen met een chronische zieke de kracht van sport te laten sporten. Hiervoor hebben wij een samenwerking met het Wilhelminakinderziekenhuis in Utrecht.

Chronisch zieke kinderen

Het lijkt zo vanzelfsprekend: kinderen sporten en bewegen, dat is immers leuk en gezond. Maar wat als een kind chronisch ziek is? En vaak in het ziekenhuis ligt? Voor veel kinderen is het vanwege een beperking of ziekte niet mogelijk om deel te nemen aan regulier sportaanbod. Ongeveer één op de zeven kinderen heeft een chronische ziekte, waardoor deze kinderen vaak een verminderde conditie hebben. Zij kunnen daardoor niet mee met hun leeftijdsgenoten tijdens reguliere sporttrainingen, bijvoorbeeld bij de plaatselijke voetbal-, hockey- of volleybalvereniging. Trainers hebben vaak niet de tijd, kennis en kunde om hen de aandacht te bieden die zij nodig hebben om de achterstand in te halen.

In samenwerking met het Wilhelminakinderziekenhuis organiseren wij wekelijkse trainingen voor kinderen met een chronische ziekte. Op dit moment traint een groep van 12 kinderen en via de behandelend artsen worden geregeld nieuwe spelers aangedragen. Door in hun eigen tempo te sporten wordt de conditie verbeterd. Dit heeft een positief effect op hun fitheid, motoriek, zelfvertrouwen en sociaal leven. Dit project maakt het mogelijk deze kwetsbare groep structureel te laten trainen en, eenmaal verbeterd in conditie, succesvol te laten deelnemen aan de reguliere sport in Nederland. Meer info over dit project.

Kinderen die opgroeien in armoede

De droom van Ubuntu Sport is dat sport toegankelijk is voor alle kinderen. In de maatschappij van nu is dat niet voor iedereen mogelijk. Wist u dat 423.000 kinderen in Nederland leven in een gezin dat moet rondkomen van het bestaansminimum? Dat betekent dat 1 op de 8 kinderen hierdoor de kans mist om te sporten en zich te ontwikkelen op sociaal vlak. In de grote steden is dit zelfs 1 op de 4 kinderen, vooral in de aandachtwijk, waar 97% van de kinderen te weinig beweegt. Met de Ubuntu Sport Foundation maken wij regulier sporten voor deze kinderen wel mogelijk, door hen te laten deelnemen aan één van onze activiteiten bij hen in de buurt.

Met een donatie van €5 kan een kind één uur kan sporten. Een maandelijkse donatie kunt u altijd eenvoudig opzeggen. De hoogte van het bedrag kunt u gemakkelijk online wijzigen.

Partner worden?

Wilt u met uw bedrijf zich inzetten voor de Ubuntu Sport Foundation? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij bespreken graag met u de mogelijkheden.