fbpx

Sport to Grow aanpak

Ubuntu Sport voetbalkamp persoonlijke ontwikkeling

Trainingsmethode

Teamsport is bij uitstek geschikt om kinderen spelenderwijs zowel persoonlijk als sociale vaardigheden bij te brengen. Daar zullen zij de rest van hun leven ook buiten de sport profijt van hebben. Dit geldt voor recreatieve sporters, maar ook voor topsporters. Bij Ubuntu Sport trainen wij volgens onze eigen ontwikkelde ‘Sport to Grow’ aanpak, waarin plezier (het creëren van een positief sportklimaat) en ontwikkeling centraal staan en leiden tot optimale prestaties. Zo worden trainers met praktische tips in staat gesteld in hun eigen voetbaltrainingen accenten aan te leggen. Daardoor kunnen zij een plezierige sfeer creëren en bij kinderen bewust de sportieve, persoonlijke en sociale vaardigheden ontwikkelen. Voorbeelden van deze vaardigheden zijn: respectvol met elkaar omgaan, verantwoordelijkheid nemen en samenwerken.

De ‘Sport to Grow’ aanpak Ubuntu Sport is bovendien ontwikkeld door ervaren voetbaltrainers en specialisten uit het onderwijs en pedagogiek. De methode kent voor alle leeftijdscategorieën eigen ontwikkeldoelen, geïnspireerd op de ‘7 habits of highly effective people’ van Stephen Covey, op het gebied van sportieve, persoonlijke en sociale vaardigheden. Onze trainers hebben vooral leuke, handzame en praktische tips en voorbeeld oefenvormen gemaakt. Zo kunnen trainers van elk niveau, van beginnend tot ervaren, dit toepassen in hun trainingen.

Train the Trainer

Trainers en coaches hebben een belangrijke, maar ook uitdagende taak. Omdat het aan de trainers en coaches is om hun spelers plezierig te laten sporten. Bovendien zijn zij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van kinderen, als individu en als teamspeler. Wij vinden het daarom fantastisch om met onze ervaren trainers en ontwikkelde methode, trainers op te leiden. Dit geldt voor zowel onervaren trainers als de ervaren en gediplomeerde trainers.

Tijdens de Ubuntu Sport evenementen, zoals voetbalkampen en hockeykampen, begeleiden onze ervaren trainers een door de club geselecteerde groep trainers. Zo worden zij on the job opgeleid in coaching.

Het doel is ten slotte om de trainers in staat te stellen om met hun trainingen een positief sportklimaat te creëren. Dit draagt eraan bij om de kinderen te ontwikkelen, als sporter en op persoonlijke vaardigheden. Dan wordt in overleg met trainer/coach zelf afgestemd om extra aandacht te besteden aan de punten die hij/zij zelf graag verder ontwikkelt. Zo kunnen we samen met de trainer/coach het beste uit hem/haarzelf halen.

Ubuntu Sport voetbalkamp coach en speler

Ik heb mij verdiept in de Ubuntu Sport trainingsmethode en het heeft mij als trainer verrijkt. Ik vind resultaten boeken met het team super belangrijk en ontwikkeling van spelers en een goede sfeer zijn volgens mij cruciale factoren om dat te bereiken. Ubuntu Sport biedt mij op dit gebied heldere en praktische tips.

Wouter van den Berg methode

Wouter van den Berg

Hoofdtrainer FC Driebergen

Al sinds 10 jaar gebruiken Eric Teunisse en ik binnen ons bedrijf Move a-Head sport en beweging als middel om kinderen beter te laten leren en presteren op (basis)scholen. De kennis en opgedane ervaringen met deze vernieuwende lesmethoden hebben wij ingebracht in de ontwikkeling van de Ubuntu Sport methode. Als ex-sportcoaches en (top)sporters zijn we ervan overtuigd, dat als trainers de praktische tips in hun trainingen gebruiken, de kinderen met meer plezier en betere prestaties gaan sporten.

Move a-head eigenaar en oprichter Rob Vos methode

Rob Vos

Eigenaar en oprichter Move a-Head
© 2021 Ubuntu Sport -