fbpx
Ubuntu Sport corona update 2: we gaan weer beginnen!
~|calendar-o~|font-awesome~|outline

apr 9, 2021

Na een periode van veel onzekerheid zijn wij blij te mogen melden dat we terug zijn. En hoe?  Vele mooie activiteiten hebben we moeten uitstellen. Echter, wanneer je een stapje terug moet doen, komt er ook ruimte voor reflectie, creativiteit en nieuwe concepten. Deze lente zullen meerdere nieuwe initiatieven gelanceerd worden, waaronder de 1-2-Grow trainingen.

Daarnaast zijn wij blijven werken aan de voorbereiding van Voetbalkampen in de zomervakantie. Levend van dag tot dag leek de zomer nog ver weg. Ook omdat wij allen in onzekerheid waren hoe de richtlijnen vanuit de overheid over enkele maanden zullen zijn. Ineens was daar vorige week de persconferentie van premier Rutte met voor kinderen tot en met 12 jaar, en daardoor ook voor ons, een positieve boodschap. Na 7 weken mag het grootste gedeelte van onze doelgroep eindelijk weer gaan doen wat het leukste is, samen sporten! Maar natuurlijk wel op een veilige manier.

Vandaag bleek wederom uit cijfers dat van de kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar oud in de afgelopen tijd 35% minder is gaan sporten. Voor deze kinderen kunnen wij gelukkig weer trainingen en voetbaldagen organiseren in de komende weken.

In samenwerking met clubs en gemeenten hebben wij afgelopen dagen protocollen opgesteld om de veiligheid van de kinderen en trainers te waarborgen. Vanaf 4 mei  zullen er Voetbal trainingsdagen georganiseerd worden in Utrecht en omgeving. Drie dagen vol voetbalplezier, waarbij we iets meer afstand moeten houden dan normaal, maar er ook meer ruimte is op het veld om die ene actie te maken waar we al die weken op hebben moeten wachten!

Klik snel hier om te kijken waar we allemaal aanwezig zijn volgende week en schrijf je snel in want de plaatsen zijn schaars.